HTML

Hazugságblog

Tényleg pártsemlegesen igyekszem felháborodni a durva hazugságokon....ha esetleg egyik vagy másik politikai párt többet hazudna az átlagnál azt ne rója fel nekem senki....

Friss topikok

Linkblog

Illegitim kormány

2009.03.31. 11:57 gepetto

MTI hír: A Fidesz nem tárgyal a most formálódó "illegitim kormánnyal és a mögötte álló MSZP-SZDSZ új koalícióval" - ismertette a legnagyobb ellenzéki párt elnökségének hétfői döntését Navracsics Tibor frakcióvezető. A Fidesz elnöksége továbbra is kitart az új választások követelése mellett.....

Navracsics Tibor hangsúlyozta: Bajnai Gordont soha, senki, semmire nem választotta meg. "Néhány levitézlett politikus és két bukott párt paktuma nem helyettesítheti sok millió magyar választó döntését" - tette hozzá.

Kedves Navracsics Tibor!!! ( aki 2001-től a mai napig docensként oktat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán)

A legitim szó jelentése "jogszerű". Amint azzal Ön is tisztában van, Magyarországon az alkotmány értelmében nem a választópolgárok választják a miniszterelnököt!!! Orbán Viktor (Antall József, Horn Gyula stb...) miniszterelnökségére sem szavaztak többen, mint Bajnai Gordonéra (fognak...esetleg...). Legalábbis nem a választópolgárok. Ugyanis a jelenlegi szabályok szerint a miniszterelnököt az országgyűlési képviselők választják. (a köztársasági elnök, illetve konstruktív bizalmatlansági indítvány esetén az azt előterjesztők javaslatára)

 

A "sok millió magyar választó döntése" az volt, hogy azok az emberek kerüljenek a Parlamentbe, akik jelenleg ott vannak és így ők legyenek döntési helyzetben a miniszterelnököt illetően. Ezt lehet nem szeretni, de akkor is így van.

Azt állítani, hogy egy kormány, vagy kormányfő Magyarországon illegitim, mert "Bajnai Gordont soha senki nem választotta meg" ordenáré hazugság és egy jogi egyetemen tanító docenstől vérlázító. (arról nem is beszélve, hogy a sajtó ezt a megnyilvánulást kommentár nélkül szajkózza)

Egyébként talán Gordon Brown-t is tájékoztatnia kellene  arról, hogy illegitim módon jutott hatalomra, hiszen a kutya nem szavazott arra 2007-ben, hogy brit miniszterelnök legyen. Csupán a leköszönt Tony Blair helyébe lépet....

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pinokkio.blog.hu/api/trackback/id/tr531037189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.03.31. 16:20:12

ha a politika definíciójából - "a hatalom megszerzése és megtartása érdekében végzett tevékenységek összessége" - indulsz ki, akkor nincs min csodálkozni.
ugyanis ez azt jelenti, hogy a politikában az észérvek nem számítanak, gyakorlatilag semmi sem számít, csak a hatalom maga.
sajnos a "hazug" jelző mr nem kiadó nálunk, az egy jó darabig Gyurcsányé lesz. a népnek - nagy részének - eléga nnyit mondani, amit Navracsics mond. aztán majd ha a történelem visszahordja az arcukba azt a sok sz*rt, ami a szájukon kijött...no, az már egy másik helyzet lesz, azon ráérnek akkor gondolkodni...

gepetto 2009.03.31. 21:09:45

Ez így van, de azt gondolom, hogy az értelmes emberek felelőssége az - és megint csak talán nem álnaívul mondom, hogy pártsemlegesen - hogy az objektív hazugságokra felhívják a figyelmet....

Vera Zi Sten 2009.03.31. 21:52:53


Számomra is elképesztő, amit Navracsics rendszeresen megenged magának, önmagával, saját méltóságával szemben.
Mikor átnyalt az MDF-ből Viki gazdihoz, még ember volt, sőt intelligens.
Hónapról-hónapra szervilisebb lett.
Rendre az jut eszembe, ha nemcsak jobboldali diákkörrel kommunikál, hogyan tud "politokától semlegesen" oktatni?
Hogyan tud diákjai szemébe nézni ennyi csúsztatás, sumákság, aljasság után.
Elítélem Gyurcsány utőbbi 2-3 évét,
de egyik ORCSÁNY, másik GYURBÁN, jó lenne nélkülük újrakezdeni.

Metz 2009.03.31. 22:04:11

a politikai kerdestol elhatarolodnek viszont:

"A legitim szó jelentése "jogszerű". " a tipikus ongol esete ha az altalad linkelt lexikon sorait tovabb olvasod : méltányos, igazságos - ilyeneket láthatsz.

a szelektiv latas hatranyt jelenthet az elet egyes teruletein, erdemes figyelni ra mert meg a vegen valaki hulyet csinal magabol...

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.03.31. 22:54:59

@Metz: És mennyi pénzt tennél fel arra, hogy Navracsics úgy értette, hogy a Fidesz nem tárgyal a most formálódó nem méltányos, nem igazságos kormánnyal? :)

gepetto 2009.04.01. 10:43:16

@Metz: Nem hinném, hogy öngól lenne.... A legitim szó a "lex" ből származik, ami egyértelműen jogot, törvényt jelent.

A szótárak hajlamosak tágabb értelmet adni a szavaknak, illetve minden lehetséges jelentést felsorolni, hiszen ez a dolguk.

Egyetértve "Kettes"-el jelen esetben nyilván nem a szó harmadlagos és negyedleges jelentésére gondolt Navracsics úr...

Egyébként ha már felhoztad a szemantikát, nyilván emlékszel egy másik szó evolúciójára, ami akronímának indult, majd amikor több eleme nem lett vállalható hirtelen rájöttek, hogy mégiscsak az összeolvasásból adódó latin szó jelentésére kívánnak hivatkozni. (de ez nem hazugság volt, csak ügyes újraértelmezés, úgyhogy ezzel itt nem kívánok foglalkozni...)

Anni* 2009.04.01. 11:37:31

Illegtim?
Nyilvánvalóan tisztában vannak vele, hogy mit jelent.
Na meg azzal is, hogy a nagytöbbség viszont lazán összekeveri az "illegális" szóval, de hát ugye arról ők már nem tehetnek...

Bajnai Gordon 2009.04.01. 13:15:03

Hálásan köszönöm ezt a bejegyzést. Legitimitásomat mi sem bizonyítja jobban, mint hogy le fogom tenni az esküt és majd egyszer a lantot is.

Metz 2009.04.01. 15:52:38

@gepetto: "A szótárak hajlamosak tágabb értelmet adni a szavaknak, illetve minden lehetséges jelentést felsorolni, hiszen ez a dolguk."

1. amibol te kivasztod a neked tetszo ertelmezest! es kijelented ez a jelentese es kesz. Aki hasznalja ezt a szot az csak ebben az altalad meghatarozott modon hasznalhatja!

2. az hogy egy szo honnan ered (etimologia) meg nem mond sokat a szo mostani jelenteserol : pl vigéckedni (ezt biztos ismered te is)

3. en a helyedben a jelentéstan tudomany felé indulnék el hogy tágitsam értelmemet.

meg most is azt allitom hogy nem erdekel a politikai resze (alapvetoen baloldali erzelmu vagyok) a dolognak csak nem kene ilyesmivel lejartni magunkat szerintem.

tovabbi jo blogirast.
süti beállítások módosítása